Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
1997-06-16
English version

 
Bokpresentation

Flymfer & andra mjukhacklade flugor
av Gunnar Johnson och Anders Forsling

Flymfer & andra mjukhacklade flugor

Stewart, Skues, Leisenring och Hidy var föregångsmän när det gällde fisket med mjukhacklade flugor - flugor, som rätt fiskade ger en mycket livfull representation av olika insekter.

Gunnar Johnson, som kände Pete Hidy, har tillsammans med Anders Forsling arbetat vidare med de gamla mästarnas klassiska flugor, och i boken "Flymfer & andra mjukhacklade flugor" redovisar de sina erfarenheter.

I boken berättar de om den historiska bakgrunden och går sedan över till att presentera de material och den bindteknik, som används för att binda en äkta Hidy-flymf. Men vi får också en lektion i praktisk fisketeknik och intressanta teorier om hur fisken ser och uppfattar flugorna - och hur vi med enkla metoder och val av rätt bindmaterial kan tillföra våra flugor dimensionen "liv" redan vid bindstädet.

"Flymfer & andra mjukhacklade flugor" är en välskriven bok, prydd med Gunnar Johnsons välkända tecknarkonst. Att boken dessutom innehåller en unik färgbilaga, gör den extra intressant. De sista 16 sidorna utgörs nämligen av James E Leisenrings "Färg & Materialbok" med en personlig introduktion skriven av Pete Hidy året innan han gick bort.

Blue line

"Flymfer & andra mjukhacklade flugor har alla förutsättningar att bli en av vår tids klassiker. Normalutgåvan på 128 sidor, inbunden i hårda pärmar och försedd med skyddsomslag.

"Flymfer & andra mjukhacklade flugor" av Gunnar Johnson och Anders Forsling kan beställas från: Flugfiske i Norden

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: