Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2000-02-06

English version
 

Faltins Seatrout Special

Faltin sea trout special, av Jan Faltin

Upphovsman: Jan Faltin

Krok: Mustad: 4196 streamer: #6-#8

Bindtråd: Svart

Tag: Fin guld tinsel

Butt: Chatruse-stretchnylon.

Stjärt: Ekorre - brun.

Kropp: chenille gul – brun.

Hackel: Brunt yvigt.

Sidor: Antron rött fluorescerande.

Huvud: Svart med grönt band.

  En havsöringsfluga som fungerar i stort sett under hela säsongen variera bara storleken, den är nästan lika effektiv till regnbågsfisket samt i små storlekar även för harr. Ny för säsongen är en fluga i svart som jag använder till kväll & natt fisket med gott resultat (55 öringar på en fiske vecka).

  Börja med att binda in guldtinslet under krokböjen, och linda en tät och fin tag därefter skall stretch nylonet bindas in och en konformad tag och butt formas. Ta sedan och stryk ut en droppe med superlim detta för att förhindra att vassa havsöringständer skall repa sönder nylonet.

  Sedan är det dags att binda in en stjärt av ekorre använd gärna en hairstacker då resultatet blir jämnare än att försöka för hand . Linda ända ut mot krokögat så att kroppen blir jämn och fin.

  Därefter är det dags för chenillen, repa av en bit så att tråden blir synlig och bind sedan in den, nu är det dags för fjädern att bindas in i toppen ,efter att man strykigt fibrerna bakåt. Linda med jämna varv chenillen till en fin kropp och stryk samtidigt chenillen bakåt mellan varven så blir kroppen jämn.

  Bind så in antronet dvs sidorna, därefter skall fjädern lindas med jämna varv längs hela krokskaftet håll undan antronet och gå så nära det går släta till och linda det återstående av fjädern bakanför inbindnings stället avsluta gör ett fint huvud samt med ett grönt band runt, lacka 3 gånger.

Sedan återstår bara att hålla hårt i ditt flugspö!

 

© Bild och Text: Jan Faltin 2000

 

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: