Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2000-02-27
English version
 

Drömfisket
av Stig Torniainen

  Äntligen!

  Semester igen. Återstår bara att packa bilen med fiskegrejerna och fjällutrustningen och sen att sätta sig bakom ratten och köra iväg norrut. Den här sommaren ska jag fånga min drömöring. Hela vintern har jag ägnat till studier av kartor, böcker och fisketidningar för att hitta mitt drömfiskevatten. Slutligen hittade jag det, en ström med omtalade storöringar.

  Efter timmar av förberedelser är jag redo, jag har bundit de rätta flugorna, kollat insektskläckningarna, vattenståndet och på kartan har jag hittat den perfekta lägerplatsen, en udde vid mitt drömfiskevatten. Så där, nu är allt inpackat i bilen. Gör en sista koll innan jag sätter mig bakom ratten. Fiskegrejerna, tält, sovsäck, extrakläder, mat…… Ja, allt är med. Nu väntar ett par timmars bilkörning norrut, men de kommer inte att bli långtråkiga när man har drömfisket framför sig. I bilen börjar tankarna på det kommande fisket.

  När jag kommer fram ska jag börja med att resa tältet och sen koka lite kaffe och njuta av naturens skådespel och varva ner innan det är dags att fånga drömfisken. För det här året ska jag fånga den, nu kan inget gå snett , allt är planerat. Tankarna vandrar vidare till förra årets fiske. Visst hade jag då också hittat ett drömfiskevatten. Oturligt nog hade ett tiotal andra gjort samma upptäckt och det blev lite trångt vid de bästa fiskeplatserna, men vad gör väl det, man har ju så mycket att prata om med sina flugfiskebröder.

  Att jag inte fick min drömfisk gjorde väl inget. Naturupplevelsen och att lyckas lura en vakande öring på en imitation är ju vad flugfiskelivet handlar om. Naturupplevelse förresten, några av flugfiskebröderna hade glömt att ta med sig sitt skräp hem. Och att hitta en eldstad var ju inget problem. Och vädret, visst hade jag otur med vädret. Lågtrycket och regnet medförde att de stora kläckningarna jag läst om uteblev. Tänk vilken otur man kan ha.

  Men den här sommaren kan inget gå fel, nu är jag ordentlig förberedd. Nu ska jag fånga min drömfisk. Det här har jag drömt om hela vintern.

© Text av Stig Torniainen 2000
http://flugfiske-stig.blogspot.se/

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: