Till startsida Rackelhanen Flugfiskemagasin Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdated
2001-03-27
English version

 

Hohe schule auf äschen und forellen

Av Erich Stoll och Hans Gebetsroiter.

Hohe schule auf äschen und forellen

Detta ständigt aktuella standardverk finns nu i nytryckt nyutgåva. Egentligen är det två olika böcker som ursprungligen gavs ut 1972 / 73. Den utgåva som är aktuell just nu är en lätt omarbetat version från 1988.

En stor del av bokens första del upptas av kastteknik med tonvikten på presentationskast. Det är helt naturligt eftersom Gebetroiterstilen är ett stort begrepp på den europeiska kontinenten. I ett av kapitlen om redskap fastslås att spön tillverkade av Brunner är de bästa som finns. I första delens sista kapitel beskrivs hur "Steyerische rundwurf" kom till. Kanske något för kalenderbitare…

Bokens andra del har förord av den numera bortgångne hotellkungen C Ritz. Där berättar han att hans nya glasfiberspön kontrollerades av Gebetroiter med tullarens noggrannhet! För trettioår sedan var det säkert så. Den andra delen handlar mer om fisketeknik, taktik och strategi för strömmande vatten. Med en professionell fiskmästare från Gmündner Traun inblandad får det ett påtagligt värde. Det flesta erfarenheterna är gjorda i alperna.

Boken har ett härligt halvmatt papper som lämpar sig väl för egna kommentarer i marginalen för de som gillar att skriva randanmärkningar i sina böcker. Den har fina svartvita fotografier.

261 sidor, tysk text. ISBN3-275-01321-1. Müller Rüschlikon verlag. Utgivningsår 1999. Ca pris (2001) 125 SEK.

Johannes / Åmål

 


Välkommen att skicka in recensioner och kommentarer om denna boken till oss

Klicka här för info om var man kan köpa sportfiskelitteratur

 

 

Tillbaka till Flugfiskemagasinet Rackelhanen's litteratursida

 
För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar  

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2002

Om du har några kommentarer eller frågor angående Flugfiskemagasinet Rackelhanen så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster/redaktör

Mats Sjöstrand