Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2001-05-07

English version
 

Red Tailed Emerger
(Kläckare)
Av Sean Andrews

Red Tailed Emerger
Red Tailed Emerger

  Jag utvecklade den här flugan tidigt på våren 1997 efter att ha fiskat i en sjö några dagar efter islossningen. Efter en frustrerande dag med kast efter röding, som tog midge puppor alldeles under ytan, återvände jag hem till bindstädet för att försöka åstadkomma en mer effektiv fluga.

  Jag hade tagit med mig några exemplar av den kläckande chironomiden hem och märkte då att nästan alla hade en liten mängd rött hemoglobin på bakkroppen. Kunde detta vara vad rödingen letade efter och den utlösande faktorn mellan framgång och misslyckande!

  Efter att ha konsulterat flera böcker, fann jag ett nymfmönster som hette The Red Butt Chironomid, som hade skapats av Brian Chan, en fiskbiolog från Kamloopsregionen i British Columbia. Detta verkade vara lösningen på problemet, men jag ville ha en fluga som hänger i ytfilmen, så jag band den i Klinkhamerstil.

  Jag återvände till sjön följande dag och fiskade flugan med betydande framgång. Denna fluga har sen dess fortsatt vara framgångsrik i alla möjliga situationer både i strömmande vatten och sjöar och nu binder jag den i två varianter, en med en pheasant tail body och en med svarta stjärtfjädrar från en capercaillie (tjäder).

  Förra året skickade jag några exemplar till en kompis i England och på hösten fick jag ett brev från honom med en redogörelse för hur framgångsrik denna fluga varit vid hans många besök vid Testfloden. En svårare testbana för ett flugmönster torde vara svår att hitta!

Red Tailed Emerger (Kläckare)

Upphovsman: Sean Andrews

Krok: Tiemco 205BL (or 200R) strl 14-20

Vinge: Silikon Polypropylene

Butt: Röd Flossilke

Kropp: Fasanstjärtfjäder, (eller svart stjärt fjäder från tjäder)

Ribb: "Fine" flat guld tinsel (silver tråd till den svarta versionen)

Torax: Påfågelherl

Hackel: Grizzly

Red Tailed Emerger, Black
Red Tailed Emerger Svart

Bilder och text: Sean Andrews 2001 ©
Sean Andrews, professionell flugbindare.

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: