Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2002-03-31
English version
 

Royal Humpy
Presenterat av Sean Andrews

Royal Humpy, bunden och fotograferad av Sean Andrews
Foto: Sean Andrews ©

Originalflugan Yellow Humpy har sin början någonstans i Kalifornien. Denna fluga är en variant av det mönster som tillskrivs Jack Dennis. Jag har haft viss framgång med detta mönster i mina hemmavatten i Sverige, där den visat sig framgångsrik som "sökmönster" under den tidiga delen av säsongen, vanligen i storlek 14.

Senare på hösten, när kläckningarna är mer sällsynta, har den fungerat bra för mitt harrfiske, speciellt i Idsjöströmmen vid Gimån, i mindre storlekar, vanligen 18.

Materialet som används vid bindningen av detta mönster ger den utsökt flytförmåga, bestående av mycket hjorthår, som innehåller luftfickor i sina fibrer. Detta är kanske inte en så viktig faktor, eftersom moderna flytmedel kan gör att de flesta torrflugor flyter bra.

De ljusa vita vingarna gör flugan lätt att se på vattnet, speciellt vid dåliga ljusförhållanden, vilket är en fördel för folk som jag, med en syn som inte är vad den var för tjugo år sedan.

Det var i Nya Zeelands vildmarksfloder, som denna fluga visade sig ovärderlig. Dessa avlägsna floder har sällan stora kläckningar och de vanligaste mönsterna är insektsliknande "sökmönster". Nya Zeelands kristallklara vatten gör det möjligt att se precis hur fisken reagerar på vissa flugor och på det hela taget mottogs denna med godkännande.

Inte det enklaste mönstret att binda , men väl värt ett försök. De gula, röda och gröna varianterna är alla värda att ha i flugasken , varhelst i världen du befinner dig.

Krok: Standard torrflugekrok 8-20
Stjärt: Mörkt hjorthår
Tråd: Röd
Underkropp: Bindtråd eller floss
Vingar: Kalvhår
Hackel: Brun

Bilder och text: Sean Andrews 2002 ©

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: