Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2003-12-16
English version
 

Bland världens största havsöringar
av Pelle Klippinge

Bland världens största havsöringar, bok av Pelle Klippinge

  Att försöka fånga världens största havsöringar är en verklig utmaning. I Pelle Klippinges bok får vi följa med till storöringarnas eget rike längs kusten och lära de hemliga knepen för att lura dessa bjässar. Uppleva den spänning och de äventyr som kustfisket så ofta bjuder på. Under flera decenniers nära umgänge har författaren lärt känna havsöringens beteende på ett sätt som är få förunnat. Detta kommer läsaren tillgodo som på ett ovanligt detaljerat vis få ta del av dessa rika erfarenheter. Kunskaper som direkt kan appliceras på och användas vid allt förekommande havsöringsfiske. Boken är därtill en viktig och mångsidig dokumentation över kustfisket och dess historia inte minst vid författarens hemmavatten längs Kalmarsund. Här finns levande berättelser hur det en gång började med enkla redskap och vidare fram till dagens moderna och avancerade havsöringsfiske.

  Bland världens största havsöringar innehåller även beskrivningar av havsöringens beteende, biologi och vandringsmönster. Dessutom behandlar boken även viktiga delar som fiskestrategi både från land eller båt, flugval och taktiska knep för att bara nämna några exempel. Mångsidig och intressant fakta mixas här med sköna naturupplevelser. Detta sammantaget inger en stark känsla av att befinna sig ute vid saltstänkt kust mitt bland dessa fascinerande havsöringar. Som en extra krydda får läsaren följa med på en havsöringsodyssé med intressanta inslag och fisketips från norrland och vidare runt svenska kusten till Finland, Danmark och Norge. Här medverkar några av Nordens skickligaste havsöringsfiskare. Samtliga fotografier i boken är tagna av författaren. Förord av kustfiskets grand old man - Mogens Espersen.

  Boken är ute i handeln i slutet på februari 2004.
Setterns Förlag (
www.settern.se)

  Presentation av författaren:

  Författaren och fotografen Pelle Klippinge bor i Påskallavik vid Kalmarsund och är en bekant profil bland nordiska flugfiskare. Han har tidigare givit ut boken Emån - med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten samt medverkat som delförfattare i ett tiotal andra bokverk. Förutom kustfiske har han bred erfarenhet av flugfiske efter havsöring och lax. Vidare håller Pelle årligen återkommande kurser, föredrag och resor med anknytning till havsöringsfiske. Därtill är han en välkänd skribent och fotograf i flera skandinaviska samt europeiska sportfisketidskrifter.

Besök gärna Pelle Klippinge/Spey Cast

 

Välkommen att skicka in recensioner och kommentarer om denna bok till oss

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: