Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2004-05-31
English version
 

Test av Black Arrow JAG Fluglina
av "Honken"

  I mitten av maj fick jag av Rackelhanen i uppdrag att testa en lina som för Sverige var en nyhet 2003. Linan är en 27 meters WF-5 flytlina från Black Arrow JAG som importeras till Sverige av JSK Import & Trading.

  Enligt tillverkaren så är detta en lina med kärna av kevlar som ska ge smala linbågar, hög linhastighet, litet linminne.

  En sak som jag uppskattar med denna lina är redan när man öppnar kartongen och ser att de skickat med ögla av nätnylon. Det är i och för sig inte alla flugfiskare som använder denna anslutningstekniken för tafs och backing men bara saken att man skickar med den är positivt. Många mycket dyrare linor bjuder inte på detta och det kan man ju uppfatta som snålt. En annan sak som slår en direkt är färgen, en närmast fluorescerande gul färg.

  Första intrycket vid kastning är att den känns mycket mjuk och följsam. Linminnet från att legat paketerad i förpackningens rulle försvinner efter bara några få kast. Den lägger ut rakt på vattnet och flyter halvhögt i vattnet.

  Om jag jämför med den lina som jag själv fiskar mest med så har den inte samma glid i ringarna, men det kan bero på att den är alldeles ny. Jag har råkat ut för detta flera gånger då jag börjat fiska med en ny lina. Många gånger så kan de kännas lite klistriga mot klingan och i ringarna, men detta försvinner ofta efter ett tags användande. Och efter någon timmes kastande så kändes denna lina klart bättre. Dock inte jämförbart med min referenslina, men denna kostar nästan dubbelt så mycket.

  Kortfattat så är mina intryck av denna lina goda. En  prisvärd lina, jag har testa klart dyrare linor som har betydligt sämre glid i ringarna. Mycket positivt är att den är väldigt mjuk och följsam i kastet och den följer lätt kastarens direktiv. Jag lyckade inte kroka någon fisk under testandet men det kan jag nog inte skylla på linan. Men vid simulerat hugg så kändes den bra med fin direktkontakt med "fisken", stum men ändå tillräckligt följsam för att krokandet ska bli bra.

Rekommenderat pris enligt importören är 475 kr (gällde 2004-05-31)
Säljs av
JSK Import & Trading

Recension: "Honken" 2004 ©

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: