Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2004-05-31
English version
 

Test av flugspö
Fender IM8, 8'6", AFTM 4-5

Recension av "Honken"

  Jag har idag testfiskat med för mig ett nytt flugspöfabrikat. Ett Fender IM8, 8' 6", AFTM 4-5. Enligt tillverkaren så har det en klinga av High modul grafit. Ringarna är av enbent typ av Super Hard Chrome. Rullfäste med nickelsilver överdrag och inlägg i trä. Spöt skall ha en snabb halvaktion och levereras i ett svart spöfodral.

  Mitt första intryck är att det är mycket lätt (endast 90 gr enligt min digitala hushållsvåg). Rullfästet är ett skruvrullfäste med skruvring som skruvas från botten och upp mot handtaget. Mycket vackert design. Korkkvaliten är klart godkänd speciellt med priset i åtanke. Klingan är mörkgrå med enbenta ringar med svarta lindingar, päronögla som toppring och längst ner mot korkhantaget sitter ett krokhållare (uppskattat). Finishen är bra för ett spö i denna prisklassen.

  Så till kastegenskaperna. Jag tycker inte att det stämmer riktigt att spöt skulle vara av halvaktionstyp. Jag känner mer att det har en mer toppaktion (inget negativt med detta). Sen kan jag tycka att det är en aning underklassat, om jag skulle köpa och använda detta spöt så skulle jag nog använda en klass 6 lina då detta får spöt att jobba mer med hela klingan. Men förutom dessa personliga inlägg om aktionen och klassningen så känns spöt bra och är lätt att kasta överhandskast med, jag kastade riktigt långt med detta, speciellt med klass 6 lina. När det gäller underhandskast fungerade det också bra, något sämre med reach-kast, speykast och rollkast (som med alla toppaktionspö) framför allt med klass 4-5 linor. Kurvkast fungerade bra.

  Men sammanfattat så är spöt mycket prisvärt. Om man vill ha ett välbyggt, lättkastat spö och gillar toppaktion och inte är intresserad av att ge flera tusen kronor så är detta spöt för dig. En fiskekompis till mig testade spöt, jag hade tejpat över spömärket så han visste inte vilket fabrikat det var av. Efter testen när jag bad honom gissa vad spöt kostade så gissade han på över 3000 kr. Inte dåligt betyg för ett spö som kostar hälften.

Rekommenderat pris från importören: 1520 kr (gällde 2004-05-31)
Generalagent:
JSK Import & Trading

Recension: "Honken" 2004 ©

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

Blue line

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Black line

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2017

Black line

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: