Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2007-12-02
English version
 

Bokpresentation

 Fiskarens flugguide
Göran Cederberg

Fiskarens flugguide presenterar mer än 70 fångstgivande flugor – sådana det tar månader att binda men en livstid att lära sig fiska med. I de allra flesta situationer klarar man sig långt med relativt få flugmönster. Flugfiskare överskattar ofta fiskens förmåga att skilja mellan de naturliga förebilderna och de bundna imitationerna. Men med dessa flugor i asken är man väl förberedd.

Denna praktiska lilla guide innehåller såväl bind- som fisketips. För varje fluga kan du läsa om vilka material som behövs och kortfattat hur du binder dem. Du får också matnyttig information om var, när och hur de används samt vilka fiskar som attraheras av dem. Boken avslutas med ett kapitel om grundläggande bindmoment och en fångstjournal.

Göran Cederberg har mycket lång erfarenhet av fiske och är i dag en av våra internationellt mest kända sportfiskeförfattare. Som skribent och fotograf har han under många år medverkat i både svensk och utländsk sportfiskepress. Han har också såväl skrivit egna som varit redaktör för ett flertal omfattande sportfiskeböcker som översatts till ett flertal språk.
Illustrationer av Thommy Gustavsson

104 sidor, inbunden, färgfoto.
ISBN 978-91-534-2750-6
ISBN 10: 9153427505
Utgiven av ICA Förlaget, 2007

Mer info om boken finns på
www.forlaget.ica.se/

Välkommen att skicka in recensioner och kommentarer om denna bok till oss

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2007

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster
Mats Sjöstrand