Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2008-10-05
English version
 

DVD-presentation

  

Öringsfrossa – en roadmovie om tre killar på jakten efter storöringen.

Peter, Anders och William har en gång för alla bestämt sig. Efter år att gnabb, undran och skryt. Nu vill de veta vem av dem som kan få den största öringen. De utlyser en inbördes tävlan och packar de bästa spöna, rullarna, flugorna samt primusköket och beger sig iväg med bilen.

Eftersom dom största öringarna är målet besöker dom både kända och okända vatten i Sverige och Norge. Vatten som innehåller några av de sista bestånden av storöring. Trots att prestigen mellan dem gällande fisket och kunnandet är hård, är relationen mellan dem uppsluppen och avslappnad. Tjuvnyp och hemliga metoder avlöses med skratt kring middagsbordet.

Alla medel är tillåtna. Dom har bara några dagar på sig. Vem ska kroka storöringen?

 

Våtflugefiske i strömmande vatten

Fiske med våtflugor, North Country flies och North Country spiders. Det bortglömda fisket kallar Lars-Åke Olsson våtflugefisket. I själva verket är våtflugan mycket effektiv fiskad infettad och torr på vattnet eller som en kläckare i eller under ytan eller på det klassiska sättet, svepande genom strömmen. Något som Lars-Åke senast under inspelningen av den här filmen fick uppleva när en öring på 2 kilo ratade alla imitationer som kastades över den tills den lilla klassiska våtflugan Teal & Green presenterades. En sekvens som för övrigt visade sig bli en av de mer dramatiska drillningar Lars-Åke varit med om.

Variationen av vad en våtfluga kan representera är oändlig; dagsländor, bäcksländor, nattsländor i olika former, fiskyngel m.m. Allt beror på med vilken teknik du fiskar flugan.

Om du vill lära dig mer om praktiskt flugfiske, flugfiskehistoria och flugbindning eller se flugfiske efter öring och harr med en av våra kunnigaste fiskeprofiler är detta en film för dig.

 

Torrflugefiske i strömmande vatten

Allt du behöver veta om fiske efter öring och harr med torrfluga i strömmande vatten av en av Skandinaviens kunnigaste och skickligaste flugfiskare. Filmen innehåller saker som:

- Vart står fisken? - Hur fiskar du torrfluga när fisken inte vakar? - Vilka flugor ska du använda och när? - Lars-Åke binder sina bästa flugmönster. - Hur ska en tafs vara uppbyggd? - Kastteknik, tips om spön, linor och annan utrustning, m.m.

Dessutom bilder på flugan ur fiskens synvinkel som avslöjar myten om hacklet och den högt flytande torrflugan samt spännande fiskesekvenser i vackra miljöer.

Filmerna kan köpas på sajten Fiskeprofiler.se

 

Välkommen att skicka in recensioner och kommentarer om denna bok till oss

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2008

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster
Mats Sjöstrand