Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2010-05-13
English version
 

DVD-presentation

DRÖMÅN
Mitt myggfiske paradis
av Thomas Öhman

Jag började flugfiska i slutet av 70-talet och har alltid drömt om att hitta orörda & underbara platser där jag kan uppleva Svenskt fjällfiske när det är som allra bäst. Så en dag, bestämde jag mig för att leta. Efter en omfattande planering packade jag kanoten med fiskesaker, kampingsaker, inspelningsutrustning & mat för flera veckor i fält. Med drömmar om småforsar, kläckningar, vakande harr & vild storvuxen fjällöring gav jag mig ensam ut på ett 10 mil långt paddlingsäventyr. I den vackra naturen fick jag uppleva många spännande möten med fjällets vilda djur & fåglar. Med myggspö, torrfluga & nymf sökte jag drömfisket i flera dalgångar, från den sista granskogen till den översta fjällbjörkskogen & tundran. Långt bortom väglöst land fann jag Drömån - mitt myggfiskeparadis!

Filmen har tagit mig hela 7 år att spela in (tot 23 veckor i fält) & innehåller både flugfiskeaction, fina fiskar, fisketeknik, taktik, kämpiga paddlings strapatser samt underbara djur & naturbilder.

Luta er tillbaka & njut av ett spännande flugfiskeäventyr i vår vackra fjällnatur!

För mer info gå till:
http://www.fiskefilm.se/

 

Recension av Honken:

Thomas har gjort vad säkert flera flugfiskare drömmer om men som aldrig blir av. I denna filmen kan du följa Thomas kanotfisketur i okänt vatten någonstans i den svenska fjällvärlden. Han fiskar massor av vatten under 23 veckor. Fiske utspelar sig mest i mindre fjällvatten och Thomas fiskar uteslutande med sk. myggfiskespö. Trots vad utrustningens namn ger intrycket av fångar Thomas flera större fiskar som man skulle var överlycklig att fånga på kraftigare utrustning. Känslan att drilla dessa fantastiska fiskar på så delikat utrustning är något verkligen extra.

Filmen visar massor av fina fiskestunder och Thomas lyckas väl i att förmedla känslan av "ödemarksfiske". Han väljer också att visa de stunder då det inte är lika roligt att vara ute i fjällvärlden. Storm, snö och kraftiga regn får man räkna med om man är ute på fjället. Bra blandning då många fiskefilmer bara visar kanonfiske i superbt väder, men vi vet ju alla att så är det inte i verkligheten.

Filmen håller ett lugnt och skönt tempo. Har inte det heller det skrikande och gapande som är så vanligt i fiskefilmer idag. Skönt att slipppa detta. Thomas har en skön inställning till fisket, helt i min smak.

Du får även en bra inblick hur det är att fiska från kanot. Massor av bra tips om just detta fisket. Har man inte testat kanotfiske förut så blir man väldigt sugen att testa efter att ha sett denna filmen.

Bildkvaliten i filmen är inte den allra högsta och klippningen kan ibland kännas lite amatörmässig. Men i helhet fungerar filmen och den är klart sevärd. Jag längtar verkligen tillbaka till fjällfisket och de mindre öring- och harrälvarna  som jag upptäckt och fiskat i under mina år som flugfiskare.

Recension av Honken 2010

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2010

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster
Mats Sjöstrand