Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2011-05-13
English version
 

LL Caddis - En given succé i sjöarna!
Text, foto & mönster: Mikael Båth

  Det här är en vidareutveckling av Goddard Caddis. Den stora skillnaden är att flugan är osänkbar och därför mycket lätthanterad i mörker och när man släpar flugan med sig efter båten eller flytringen på väg till ett nytt fiskeställe. Att slippa göra rent en torrfluga efter avkrokad fisk är också mycket trevligt när man är mitt inne i en stor kläckning av nattsländor och galna öringar är på hugget.

  Grundtanken är som vanligt med mina mönster; gräset är grönare på andra sidan och därför är denna fluga stor (Streamerkrok #4-6). Stora flugor lockar alltid upp öring även om det inte kläcker något speciellt när man är ute och fiskar. Fiska av det område fisken bör stå i och ha lite tålamod då det kan krävas flera kast på samma ställe innan fisken stiger.

  Denna typ av nattslända skall fiskas hem aktivt! Stripa ett par-tre drag och låt flugan vila några sekunder innan du upprepar det hela med en ny rush över ytfilmen.

  Gör en vanlig Goddardkropp men klipp den lite hårdare i bakändan så att den inte tar upp så mycket vatten. Bind in ett hackel som är lite längre än vanligt och klipp detta både på över och undersidan. Avsluta med att binda in en flörtkula av den typen man använder för Boobyflugor. Variera färgerna!

Text, foto & mönster: Mikael Båth © 2004

Artikeln har tidigare publicerats i Vaket,
Stenungsunds Sportfiskeklubb medlemstidning

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2011

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand