Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2011-12-18
English version
 

Flugfiskenyhet:

Laxfiske på Almås Vald i Gaula
En bortglömd pärla!
Av Michael Nyberg 2011

  I Gaulas övre delar närmare bestämt mitt emellan Haltdalen uppströms, och Singsås nedströms ligger det klassiska Almås vald. En anrik laxfiskesträcka som fram till strax efter millenium varit ett privat kortvald drevs i ett antal år av NFC. Det blev aldrig någon succé under dessa år då valdet ställer sina krav på sina fiskare med främst krav på att behärska spey- eller underhandskast tekniken. Merparten av gästerna besatt oftast inte kasttekniken för att nå någon framgång på valdet och då blev det naturligare att fiska någon för dem enklare sträckorna NFC innehar runt Stören. För den skull är inte fisket dåligt utan rent av tvärtom. För de som behärskar både kastteknik och kan leva med lite mer utmanande stränder än grusbankarna längre nedströms kan bli rikligt belönade.

  Sträckan som är sammanhängande och totalt 3,2km lång bjuder på en magnifik inramning i Gauldalens gröna Canyon. Almås erbjuder flera spännande pooler med olika utmaningar och karaktär som ger fiskaren många spännande drifter över potentiella huggplatser. En styrka för sträckan är även att det finns flera pooler som fiskar bra på olika vattenstånd.

  BFD Flyfishing arrangerar fiskeveckor på Almås vald 2012. Från och med säsongen 2012 erbjuder BFD Flyfishing laxfiske på Almås vald.

  Michael Nyberg som är en av aktörerna bakom BFD Flyfishing ger sin syn på sträckan och laxfisket i allmännhet i Gaula. – Vi på BFD Flyfishing har fiskat denna sträcka i många år tidigare när det var kortvald och vet vad den levererar. Vi är oerhört glada att nu kunna erbjuda ett exklusivt, bra fiske till ett av de bästa priserna som Gaula för närvarande erbjuder. De senaste åren har det skett en extrem prisökning på allt fiske i Gaula och det har tyvärr kommit till sådana nivåer att ”den gemene mannen” snart inte har råd att fiska i Gaula över huvudtaget.

  Vi på BFD Flyfishing har som talesätt ”av fiskare för fiskare” då vi själva gillar att fiska och det här är ett sätt för oss att säkerställa ett eget fiske på ett vald som vi vet levererar samtidigt som vi måste få in pengar för att få in täckningsbidrag för arrendet. Av den anledningen har vi även valt att lägga oss på en prisnivå som är mycket attraktivt främst för norska och svenska fiskare som genom åren sett sina gamla vald bli ohållbart dyra. Vi har även en del förfrågningar från både Tyskland, England och Danmark.

  Vår vision är att skapa en fiskesträcka där vår service, logi och naturupplevelserna är en viktig bit som vi som fiskare själva värdesätter under en fiskevecka i glada vänners lag.

  I anslutning till sträckan ingår även ett perfekt boende i en fullutrustad norsk hytte med gott om plats, stor altan, duschrum m.m. Vi kommer även att erbjuda försäljning av lite material som t.ex flugor, tafsmaterial, krokar m m för våra gäster. Vi har även fått klart med att hantera descinficering av utrustning på plats, allt för att ge 100% service till våra gäster.

För mer information gå till www.bfd-flyfishing.nu

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2011

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand