Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2012-07-04
English version
 

Bokpresentation


Av Eric Tornblad

Så blir torr middagsmat till
smakupplevelse i världsklass

Gör egen friluftsmat hemma och ta vara på svamp, frukter och bär

Gå från snabbnudlar till hemlagad lövbiffsgryta med rotfrukter under sommarens turer med inspiration, tips och recept från nya boken Torka Mat.

Torka mat är en ny instruktions- och inspirationsbok från Calazo Förlag som går igenom väl beprövade tekniker och tillvägagångssätt för att nå bästa resultat när du torkar mat, oavsett om det är för att göra egen friluftsmat hemma att ta med ut på sommarens stora och små äventyr eller för att konservera frukter och bär från trädgårdens odlingar.

- Det är något magiskt med torkad mat – de små torra bitarna du gått och burit på förvandlas med lite vatten till en läcker kulinarisk matupplevelse. Det finns dessutom ingenting som smakar lika gott som hemlagad mat på vandringen och mättar lika bra, säger författaren Eric Tornblad.

Boken visar hur man kommer igång med det enklaste, frukter, bär, rotfrukter och svampar, till mer avancerade livsmedel som fisk, ägg, kött och kyckling. Dessutom ger författaren tips på hur man gör egna energikakor, beskriver detaljerat med ritningar hur man bygger en egen mattork och delar med sig av sina bästa recept.

Eric Tornblad är en hängiven friluftsmänniska med ett passionerat intresse för vällagad mat. Han har tidigare gett ut kokboken Friluftskokboken. I Torka mat summerar han resultaten av många års erfarenheter av att göra egen friluftsmat baserad på egentorkade råvaror.

Boken finns att köpa i de flesta friluftsbutiker och i bokhandeln.

Utgivningsdatum: 2012-03-12
Band: Flexband
Sidor: 192
ISBN: 978-91-86773816

Calazo Förlag ger ut guide- och instruktionsböcker om friluftsaktiviteter och naturområden i Sverige samt kartor i det slitstarka och vattentåliga materialet Tyvek.

Mer information finns på www.calazo.se

 

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2012

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand