Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2016-03-25
English version

 

Made in Sweden

Made in Sweden, flugbindningsbok

Möt 12 av Sveriges främsta flugbindare.

De berättar om sitt flugfiske och hur de började binda flugor. Dessutom avslöjar de två av sina favoritflugor.

Made in Sweden innehåller 24 steg-för-steg beskrivningar av flugor för harr, öring, regnbåge, gädda, havsöring och lax.
144 sidor.

Utgiven av Förlagsaktiebolaget Flugfiske i Norden

Efterordet i boken:

Allting började på Sportfiskemässan 2014. Jag och flugbindaren Niklas Dahlin satt och pratade om vilka böcker som Flugfiske i Norden skulle kunna ge ut i framtiden. Han känner otroligt många duktiga Flugbindare och varför ska bara besökarna på mässan få ta del av deras kunnande? Samtidigt är kanske en bok med en massa steg-för-steg-beskrivningar av flugor inte så gångbar med tanke på all information med bilder och videofilmer som i dag finns på interner.

Det måste bli någonting helt annat. Det blir det också om man får lära känna flugbindarna, ta del av deras tankar och .a om deras fiskeupplevelser. Det här blev startskottet på "Made in Sweden". Niklas pratade med några av flugbindarna och jag började skissa på ett upplägg. Sedan sparkade vi igång bokprojektet.

Flugbindarna i "Made in Sweden" har olika fiskeintressen och det speglas även i deras flugval. Några älskar att fiska öring, några harr och några gädda. Eller regnbåge och lax. Deras val av favoritfiske och favoritflugor beror ibland också på var någonstans de bor i Sverige. Dessutom är alla olika individer, vilket märktes tydligt när projektet startade. Några skickade bilder och texter direkt, medan andra behövde mer eller mindre ett år innan de kunde sända en text eller bilder. Att du är en duktig flugbindare betyder inte alltid att du är bra på att skriva eller att ta fotografier. Men det gick. Vi lyckades.

I "Made in Sweden" har alla flugbindarna mer eller mindre skrivit och fotograferat allt till sitt kapitel. De har lagt ner en hel del tid för att det ska bli så bra som möjligt. Jag applåderar och det gör nog även många som läser den här boken. Ett stort tack för att jag fått vara med om att skapa denna bok. Dessutom ett stort tack till fotograf Svanthe Harström som var villig att dela med sig av sina fiskebilder, som på många sätt speglar vad flugfiske egentligen handlar om.

Det som började som ett samtal runt Niklas Dahlin flugbindningsstäd på Sportfiskemässan har nu blivit någonting verkligt. Du håller den i handen. När du har läst ända hit hoppas jag att du lärt dig någonting nytt och att du haft en trevlig stund. En "stund" som du kan plocka fram från bokhyllan och lägga vid bindstädet när du skapar nya flugor och drömmer om levande vatten, vackra fiskar och möjliga hugg.

Tunbyn, vid Ljungan, 10 augusti 2015 Lasse Hallberg, redaktör Flugfiske i Norden

 

Till Flugfiske Magasinets startsida

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten.  Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

Mats Sjöstrand 2016

Om du har några kommentarer eller frågor angående Magasinet så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webbmaster
Mats Sjöstrand

 

 

 

 

Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer: