Till Flugfiskemagasinets startsida Flugfiskemagasinet Rackelhanen Uppdaterad
2017-11-30
English version


Produktnyheter för flugfiskare

Välkomna att skicka in era produktnyheter till oss
Vår kontaktinformation

 

2017-11-30

Torrflugefiske Dagländor, bok av Johan Klingberg

Torrflugefiske - Dagsländor
Flugbindnings & Fisketeknik
Av Johan Klingberg

Flugfiske är en friluftsaktivitet där proffs och nybörjare kan umgås och där upplevelsen är både avkopplande och fylld med spänning. Att binda sina egna fiskeflugor är både roligt och utmanande. Men för att lyckas krävs att man känner till de viktigaste bindteknikerna.    Här får du genom pedagogiska instruktioner, varvade med tydliga steg för stegbilder, lära dig att binda fler än 20 olika torrflugor för strömmande vatten.

Bokens upplägg är unikt och du lär dig både att binda de bästa torrflugorna, samtidigt som du får veta hur du skall fiska med dem. Bindteknikerna som visas kan dessutom användas till att binda andra, helt nya flugor. Boken är alltså i lika hög grad en inspirationskälla som en fiske- och flugbindningsinstruktion.  Dessutom får du lära dig vid vilka olika situationer respektive fluga bäst används, i långsamma strömmar eller i de snabba forsarna. När du väl har lärt dig att binda en av flugorna så finns det dessutom flera färgvarianter att fortsätta med. På så vis finns ständigt nya utmaningar som utvecklar din flugbindning framåt. Förutom rent flugbindningstekniska kunskaper, får du också ta del av spännande fiskeepisoder.

Johan Klingberg tillhör flugfiskeeliten. Författaren är en efter­frågad föreläsare, och har lärt många att binda flugor under workshops och med sina utbildningsfilmer. Johan Klingberg är ett känt namn efter många artiklar i både svensk och utländsk fiskepress.    Johan jobbar som chefredaktör på tidningen Allt om flugfiske men hans ursprung som lärare är tydlig i hans pedagogiska sätt att skriva. Han har tidigare givit ut boken Pedagogisk flugbindning och varit redaktör för boken Flugbindning – flugfiskarens favoriter.

ISBN 978-91-7586-6635
120 sidor

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

 

2017-11-29

SVERKESTAÅN
Bergslagens flugströmmar

SVERKESTAÅN, Bergslagens Flugströmmar -  DVD

Timo Kanerva tar oss, tillsammans med sina vänner, med på fisketurer till sina hemmavatten i Bergslagen. Sverkestaån ringlar sig fram i riktig vildmark och närheten till naturen är påtaglig. De stora flyttblocken ger ån och omkringliggande skogar dess karaktär.

Möjligheten att kunna åka på kortare fisketurer är det som gör hemmavattnet med dess närhet så värdefullt. Timo älskar detta fiske och vid ån blir det ensamma stunder med naturen som sällskap, men även trevliga möten med fiskekamrater.

Sverkestaån är ett av de klassiska vattnen i Berglagen och efter en tid i dvala har nu ån återuppväckts av en samling entusiaster.

I bonusmaterialet får vi utrustnings- och flugtips till fisket i Sverkestaån. Sverkestaån är den andra av tre delar i filmserien Bergslagens flugströmmar, som även innehåller Hedströmmen och Kolbäcksån.

Beställ DVD'n på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

 

2017-11-18

TN 7i1 och 8i1 Kniven
– Ett Multifunktionellt Knivverktyg -

8i1 kniven 8i1 kniven

TeknoNatur Sweden Knivar AB presentera nyutvecklade, unika och tekniska knivprodukter som klarar av olika klimat och situationer. Ett mycket bra hjälpmedel och verktyg för både jägare, fiskare, campare, båtfolk, fjällvandrare, kort sagt alla som gillar vildmarksliv kommer att uppskatta dessa knivar.

I dagsläget har vi premiär för två unika innovativa kvalitetsprodukter med namn TN 7i1 och TN 8i1. Knivar för bl.a jakt, fiske och fritid i skog och mark.

TN 7i1 och 8i1 knivarna är tillverkade av rostfritt stål och är helt nya och unika patenterade knivprodukter som står för teknologiskt nytänkade och är av utomordentlig kvalitet och väl genomtänkt design för sina ändamål. Knivarna är utvecklade och produceras  i Sverige av företaget TeknoNatur Sweden Knivar AB.

TN 8i1 kniven är utformad för att erbjuda totalt 8 olika funktioner, därav namnet TN 8i1 kniven. Funktionerna består utöver kniv av sax, avbitartång, buköppnare, konservöppnare, kapsylöppnare, eldstål och bryne. (TN 7i1 kniven har ej buköppnaren.)

Alla funktioner och tillbehör

För mer info om produkterna och information om var man kan köpa knivarna besök hemsida: https://www.teknonatur.se/

Kontaktinformation:
Adress: TeknoNatur Sweden Knivar AB, Mogårdsvägen 23, 14343 Vårby
Tel.nr: 073-2290191

 

 

 

2017-11-14

Apex Predator Series Bobbins

Ny svensktillverkad trådrullehållare

Apex Predator Series Bobbins

The Apex predator series bobbin is a bobbin for everhyone, but it will truly find its place in the hands of the tyers that like to tie meatier flies, from trout streamers to pike flies and big bulky salt patterns. all of its functions are made with the flytyer in hand, as we ourselfs are tyers and fly fisherman. state of the art materials and material preparation ensure a high quality tool that will last many years into the future.

- Carbon fibre frame.
- All anodized aluminum parts.
- Oversized axel for extra rigidity.
- Simple yet reliable drag system.
- XL ceramic tube that has a bigger than average inner diameter.
- Adjustable ceramic tube.
- Built to be easier to thread and nicer for people tying with thicker threads.

Instead of making a couple of different sizes, we decided to give this one  an adjustable ceramic tube than can be adjusted acording to preference or even swapped if someone is accident prone.

Mer info finns på sajten: https://karanzas.com/

 

 

2017-06-01

Ny limiterad upplaga av Emåboken!

Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten

Boken ”Emån – med flugspö längs världens förnämsta havsöringsvatten” som jag skrev år 2000, såldes slut redan efter några år. Göran Ulfsparre skrev förord och Rolf Smedman inledning till de 16 kapitlen. Under senare år har allt fler frågat efter boken varför jag planerar en helt ny omarbetad utgåva. Detta tillsammans med Geir Goosen som formgivare och Henrik Båge som illustratör.

Boken kommer innehålla en del nya kapitel och många fräscha bilder om Emån - en av våra mest unika och beryktade älvar. Här finns historiken, profilerna, emflugorna, fiskeglädjen, världsrekorden och mycket annat.

Boken kommer att tryckas i begränsad upplaga baserad på förhandsbeställningar. Jag tar därför redan nu emot beställningar med deadline den 31 okt. Notera att boken endast går att skaffa på detta sätt och vid detta tillfälle. Går det som förväntat kan den bli klar redan under 2018 då Gustaf Ulfsparres Stiftelse (GUS) firar 30 års jubileum. GUS kommer att få en andel böcker till skänks, där försäljningsintäkterna går till fiskevården.

OBS! Intresse meddelas mig senast den 31 oktober 2017. Ange fullständig adress + mejladress samt om boken ska skickas eller hämtas.

Prislista (preliminär) direktförsäljning = 280:- + 6 % moms + frakt.

Hälsningar Pelle Klippinge
www.speycast.se
+46 70 750 222 7

 

 

2017-01-12

ÄLVEN KALLAR – En flugfiskares memoarer

Den kände flugfiskeprofilen Gunnar Westrin bjuder oss på en personligt präglad tidsresa genom sju decennier, med fiskeupplevelser & vår miljö som röd tråd. Det handlar om en livets dokumentation, skriven med den stil som är så omtyckt av Westrins trogna läsekrets.

Älven kallar - Gunnar Westrin

Författaren har vandrat och fiskat i våra nordliga fjäll sedan barnsben. Som grabb lärde han sig ekologins språk längs den efterlängtade Bäverån i norra Jämtland. Skogarna var fortfarande intakta och bävrarna trivdes. Mycket har hänt sedan dess. I den här boken berättar han om flera återbesök på fina fiskevatten han besökte som ung, med funderingar kring de stora förändringar som i vissa fall har skett. Vad hade kunnat göras annorlunda för att förvalta fisket på ett bättre sätt? Och vad innebär det för oss i dag när vi har allt större behov av att komma ut i naturen som motpol till stillasittande arbeten?

Vi får följa med författaren på upplevelser i stort och smått: vi får läsa om glädjen i det närliggande fisket, där fiskarna inte behöver vara stora för att upplevelsen ska bli stor; hur nära kopplat naturintresset är till fisket i allmänhet och flugfisket i synnerhet, och hur intensiv upplevelsen kan vara under en lång tids fiske i fjällen. Vi får också en insikt i varför just flugfisket är så speciellt i förhållande till andra fiskesätt.

Gunnar Westrin

Att just kamratskapet alltid har varit en viktig del av upplevelserna för författaren får vi helt klart för oss när han berättar om alla de fiskeprofiler han mött genom åren, där många av dem har blivit hans nära vänner. Här får vi läsare många dråpliga och roliga anekdoter oss till livs!

En viktig del av boken är också författarens många tankar om hur avgörande ekologisk förståelse är för att vi ska ta rätt beslut och inte förstöra de möjligheter till sund avkoppling, fiske och naturupplevelser vi har i det här landet.

Om författaren Gunnar Westrin är en av våra största fiskeprofiler och en av våra mest lästa fiske- och vildmarksförfattare. Hans författande präglas av naturens självklara egenvärden, tillsammans med det viktiga kamratskapet och flugfiskets gemyt.

Mer info finns på: http://www.settern.se/alven-kallar-p-2106/

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

2016-10-02

Ny linkorg för kustfisket

FF Coastal Stripping basket

FF Coastal Stripping basket är den lättaste linkorgen på marknaden. Den är starkt och flexibelt. Det har gjord av en stark foammaterial som inte inte absorberar vatten. En elastiskt avtagbar midjerem med kardborrbandslåsning ingår. Denna korg är utformad och handgjord i Danmark.

För mer info gå till www.futurefly.dk

 

2016-05-29

Fiskeguider – förlåt oss!

HAVSÖRINGSGUIDEN, bokomslag

HAVSÖRINGSGUIDEN
Skåne & Blekinge

I juni släpps boken som tar jobbet ifrån fiskeguider i Skåne & Blekinge. Pelle Klippinge har, med hjälp av vänner och kontakter, samlat ihop 66 heta kustplatser. Lokalerna sträcker sig hela vägen från Hallandsgränsen, runt hela sydkusten för att avslutas vid östra Blekinge. Ett kustområde som räcker en livstid åt de flesta dedikerade havsöringsfiskare.

Dessutom är kusten den i särklass attraktivaste i dessa sammanhang, med många besökare inte bara från Sverige, utan också från utlandet. Vilket man kan förstå, då snittvikterna är fina och att det finns chans till att fånga blänkare i 10-kilosklassen.

Med HAVSÖRINGSGUIDEN Skåne & Blekinge i din hand behöver du inte hyra någon guide, utan finner med hjälp av de detaljerade kartorna de heta platserna själv.

I guiden finns detaljerade kartor och noggranna beskrivningar över de hetaste platserna. Detta varvat med fakta och initierade tips från några av landets mest erfarna och väderbitna kustprofiler. Närmare än så kommer man inte sydkustens eftertraktade silverpjäser. Det återstår bara att packa prylarna och ge sig ut för att fiska och njuta natur-upplevelser längs denna sköna kust.

Författare: Pelle Klippinge
ISBN 978-91-7586-660-4
Format: 210x220, Inbunden, 112 sidor
Rikt illustrerad med färgfoton
Utgivning: juni 2016

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

2016-04-03

Nu finns snart världens lättaste flytring i Norden. Det är Wilderness Lite's Backpacker Pro som är en utvecklad och lättare variant av Wood Rivers StealthRider. Stealth Ridern ansågs vara den bästa och lättaste lågviktsringen på marknaden. Nu är Backpacker Pro:n ännu lättare med bibehållen kvalitet. Kvaliteten är så hög att vi ger 5 års garanti så ni kan känna Er trygga med Backpacker pro.

Wilderness lite's Backpacker Pro

Med sina 1,65 kg finns det inga andra ringar som kan mäta sig med Backpacker Pro i vikt och volym. Yttermåtten hoppackad är 38*17*17 cm. Den är alltså mindre än en sovsäck!

Reservbåsan ger ett bra stöd för ryggen. 3 rejäla fickor som rymmer allt man kan tänka sig.

Wilderness lite's Backpacker Pro

Backpacker Pro's maxlast är 130 kg. Den har 2 kammare, en stor och en mindre i ryggstödet.

Blåsorna i Backpacker Pro är gjorda i USA. Blåsans material är samma som i USA:s stridspiloters livvästar. Det är 2,5 gånger lättare än PVC och 30 % lättare än en blåsa i Polyuretan.

Mer info får du på hemsidan: http://www.backpackerpro.se/

Agentur i Sverige har Hillskär Marinteknik AB. För övrigt sortiment se länk: Hillskär Marinteknik

 

2016-03-31

Boknyhet från Settern

Rökning, så här röker du kött och fisk

RÖKNING
Så röker du kött och fisk

Nu kommer RÖKNING som har varit en försäljningssuccé genom åren, i en ny omarbetad utgåva, helt i färg.

En faktabok som passar alla – från nybörjare till kunniga rökare. Författaren Alf Andersson tar upp allt – från rökningens kemi och teknik, bakteriologi, förberedelser av kött och fisk – till själva rökningsprocessen och olika rökmetoder. Boken visar hur du varm- och kallröker fisk som t.ex. lax, böckling och ål. Även rökning av kött så som kassler, rådjurslår, kyckling, fläsk och skinka. Du får också lära dig hur du tillreder och röker korv och charkuterivaror. Författaren lämnar inget åt slumpen. Med den här boken i hand får du den bästa vägledning du kan önska.

Bygg din egen rök
För den som vill bygga sin egen rök finns ett par kapitel med utförlig text och konstruktiva illustrationer, vilka beskriver hur man själv enkelt kan bygga olika sorters rökar.

Som alltid i sina handböcker är Alf Andersson noggrann, pedagogisk och lätt att förstå.

ISBN 978-91-7586-659-8
Format: 240x170, Inbunden, 96 sidor
Rikt illustrerad med färgfoton
UTGIVNING maj 2016

 

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

2016-02-20

Många nya produkter från Guideline 2016

New MultiTip Lines 2016
New MultiTip Lines 2016 from Guideline
Två nya linor med utbytbara spetsar

 

Två nya LXi T-Pac modeller

 LXi T-Pac modeller

Inför säsongen 2016 är T-pac serien utökad med ett 11´6 klass 9/10 “Big Fish Stick”. Tvåhands spöna har utökats med en ny 6 delad version av vår mycket populära 13’9 #8/9 spö.

 

DRIFTER Evolution m. Åror

DRIFTER Evolution m. Åror

Inför säsongen 2016 introducerar vi nu en ny Drifter som är utrustad med kraftiga delbara åror och som har en stark infästning med genial årtullar. De kan mycket enkelt vikas ner och låses då utmed flytringens sida och är helt ur vägen vid fiske.

 

Nya vadarjackor

Nya vadarjackor från Guideline

Vi presenterar två nya modeller av våra vadarjackor, 3-lagers Experience Jackan (moss green) och 2,5 lagers Laxa jackan (färgval charcoal eller moss green)

 

Detta var bara ett litet urval av Guidlines alla nya produkter för 2016. Gå till Guidelines hemsida eller direkt till deras katalog för att se alla nya och fantastiska produkter.

 

http://www.guideline.no/se/

Guidelines Katalog

 

2016-01-22

Boknyhet från Settern

DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder

DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder

Det finns fler sätt, än det traditionellt västerländska flugfiskesättet, att flugfiska på. Tekniker okända för många, faktiskt även för de flesta flugfiskare! I Japan fiskar man Tenkara. Det är en flugfisketeknik med väl så långa anor som vår västerländska teknik. Tenkara börjar sprida sig i västvärlden, men är ännu tämligen okänt i Sverige. Tenkara är otroligt effektivt, framförallt vid flugfiske i strömmande vatten.

I Storbritannien och i synnerhet på Irland har man sedan länge dappingfiskat. Då låter man, istället för att kasta själv, vinden föra med sig flugan ut på vattnet. Traditionellt fiskas dapping från båt på de stora sjöarna, men det går minst lika bra att fiska från land.

Långspöfiske med fluga har gamla anor. Så började vårt moderna flugfiske en gång i tiden, och det är fortfarande en trevlig och spännande flugfiskemetod. En flugfiskeutrustning blir inte enklare, eller billigare än vad som krävs här. Det finns idag ingen svensk bok som presenterar någon av de här fina flugfiskemetoderna. Det vill vi ändra på!

I april kommer boken DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder.

TITEL: DAPPING och andra spännande flugfiskemetoder
Författare: Jan Tilliander
ISBN: 978-91-7586-658-1
FORMAT: 170x240, inbunden, 72 sidor.
FÖRLAG: Settern
UTGIVNING: April 2016
Rikt illustrerad med färgfoton

 

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

2015-11-21

Nyöppnad flugfiskebutik

www.mayfly.se

 

2015-11-08

NORSKER Grønland 2016 Fly Only Fisketur

NORSKER tilbyder igen en fantastisk oplevelse for Skandinaviske fluefiskere med Havgående røddinger op til 6 kg. Vores faste tur i uge 34 ligger klar til en lille gruppe fluefiskere i Vestgrønlands unikke natur med Polar Ræve, Moskus, Rensdyr, Sneharer og Havørne.

Drømmer du om verdens stærkeste ørreder? Så har vi et godt bud heroppe med hurtigt vand og en helt unik genetisk stamme Havgående Røddinger. Oplev vores lille juvel og tag et par venner med ud i verdens mest storslåede natur, du kan læse mere om vores Robinson Camp her: Norsker Flyfishing

 

 

2015-09-05

Boknyhet från Settern

Laxfiske, slott och whiskey, en guide till Skottlands skatter

LAXFISKE, SLOTT OCH WHISKY
En guide till Skottlands skatter

Jan Johansson är med sina böcker och artiklar, samt sin långa erfarenhet om laxfiske, välkänd hos de flesta lax- och öringsfiskare i de nordiska länderna.

I sin nya bok Laxfiske, slott och whisky – En guide till Skottlands skatter, tar han med läsarna på en resa som startar på den svenska västkusten för att fortsätta över Nordsjön till Skottland.

Där får betraktarna följa med på en tur genom ett vidunderligt naturlandskap där historiska händelser, slott, whisky-destillerier och traditionstunga laxälvar vävs in på ett unikt sätt. Här i det skotska älvlandskapet har flugfisket efter lax sina historiska rötter som i boken på nytt träder fram.

Författarens skildring gör innehållet levande och eggar fantasin. Den skotska naturen och miljön har en underbar förmåga att inspirera och förmedla kraft – vilket återspeglar sig i bokens innehåll.

Skottland är ett fascinerande land, med vidunderlig natur, spännande historia, sagolika slott och ett fantastiskt fiske. Landets älvar och sjöar ger möjlighet till ett rikt flugfiske efter lax, havsöring och stationär öring. Det är inte bara flugfisket i sig, det är också miljön runt omkring, som är så fantastiskt. Tänk bara att inta frukost i ett genuint skotskt fiske- och jakthotell. Att känna den speciella doften av bacon, ägg, te och rostat bröd som finns här. Den medtagna lunchkorgen till dagens fiske är inte fy skam den heller. Att sedan när fisket är avslutat, tillsammans med kamrater, inta en single malt inne på puben före kvällens måltid, är en avslutning på dagen som man alltid ser fram emot.

Avstånden är korta i detta land. En dag kan både innehålla laxfiske och besök på slott och whisky-destillerier. Dagen avslutas sedan med en kvällstur upp till Glen Muick för att spana efter kronhjort. Kan en sann naturälskare ha det bättre – knappast!

Naturen är vild och majestätisk. Karakteristiskt för det skotska naturlandskapet är dalgångar som kantas av ginst, ärttörnen, rhododendron och böljande hedmarker där ljungen i blomningstid förvandlar landskapet till ett lila hav. Och landets djur- och fågelliv är något alldeles enastående. En biltur på de charmiga småvägarna genom det kuperade landskapet, de milsvida hedarna och längs den dramatiska sönderskurna kusten, är oavsett årstid en stark upplevelse. Och som ett nätverk genom detta natur- och kulturlandskap, har det från tidens morgon skapats både älvar och sjöar där både lax och öring har sin reproduktion.

TITEL: LAXFISKE, SLOTT & WHISKY
Författare: Jan Johansson
ISBN: 978-91-7586-657-4
FORMAT: 210x225, inbunden, 160 sidor.
FÖRLAG: Settern
UTGIVNING: okt 2015
Rikt illustrerad med färgfoton

 

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70
order@settern.se

 

 

2015-05-29

Barocook, det unika sätten att laga mat & dryck!

Barocook är ett unikt sätt att tillaga / värma mat och dryck utan el, eld, gasol, stormkök e.t.c.

Barocook aktiveras med en värmepåse som består av mineraler och sand, när man tillför vatten aktiveras påsen och efter ca. 20 minuter är det ca. 80-85 grader i matboxen / muggen, efter 60 minuter är det fortfarande drygt 60 grader i matboxen.

Det finns olika storlekar på matboxar och en mugg, 400 ml, för kaffe, te, soppa eller mat typ Bullens korv!

Fördelen med Barocook är att man slipper bära på t-röd, gasol, stormkök e.t.c. Detta är ett miljövänligt sätt att tillaga sin mat och dryck ute som inne, kan även sitta i sitt fordon och laga mat eller koka kaffe.

Mycket hög kvalitet på produkterna med 2 års garanti. Dom som använder Barocook är skoteråkare, fiskare, jägare, fjällvandrare, båt & kanot användare, skogsarbetare, hantverkare, MC åkare, transportpersonal m.fl.

Det man behöver är Barocook matlåda, Barocook mugg och värmepåsar, vatten och den mat man skall tillaga. Är man ute i naturen finns alltid vatten att tillgå. Barocook var finalist på ISPO mässan 2014/15 för bästa tillbehör!

För mera information besök vår hemsida www.barocook.nu eller www.facebook.com/barocooksweden

 

2015-03-03

Nyhet från Danielsson Innovation

Danielsson Innovation, Compound

Danielsson Innovation AB har egenutvecklat ny patenterad konstruktion och funktionsprincip för flugfiskespön. Compound kallas tekniken.

Handtagsdelen är separerad från klingan, upplagrad via två punkter. Därmed kan klingan obehindrat röra sig i alla riktningar. Tekniken ger mycket stora fördelar, spöt blir lättkastat och laddar mer energi. Alla drar nytta av detta, experter som nybörjare. Tester samt matematiska kalkyler påvisar effektivitets ökning på 20%, detta ger stor skillnad. I övrigt är spöna byggda av bästa tänkbara material när det gäller kolfiber, ringar etc.

Spöt tillverkas i Korea av ett företag med lång historik av kvalitativ tillverkning.

Under årens lopp har den mesta av spö utveckling skett inom material teknik, vilket gett oss bättre spön i omgångar. Compound-tekniken bygger på mekaniskt utformning, principen ger ett bättre spö oavsett material i klingan. Detta är ett stort unikt steg framåt i historiken av spöevolutionen.

Klass 4: 9 fot 4-delat 109g Klass 5: 9 fot 4-delat 111g Klass 6: 9 fot 4-delat 113g Klass 7: 9.6 fot 4-delat 125g (Klass 9: 14 fot 4-delat)

För mer info besök: http://danielsson-flyreels.se/

 

 

 

2015-02-26

Boknyhet från Settern

DEN STORA KNIVBOKEN

DEN STORA KNIVBOKEN
Släpps i månadsskiftet mars/april

Den stora KNIVBOKEN vänder sig både till nybörjaren – som till knivnörden, som har provat det mesta, och letar efter ny inspiration.

Boken inleds med steg-för-steg-anvisningar hur man gör en traditionell nordisk kniv med dold tange och tillhörande slida. De utförliga beskrivningarna är understödda med instruktiva teckningar och foto.

För den som vill fördjupa sig i knivmakeriets olika delämne finns mycket inspiration att hämta:

  • Design

  • Klingsmide och klingslipning

  • Trädsorter och andra knivmaterial

  • Verktyg

  • Metallarbete

  • Läderarbete

  • Tillverkning av heltangekniv och fällkniv

Den stora knivboken presenterar även ett antal duktiga knivmakare – naturligtvis med bilder på deras unika knivar. Sist i boken finns en lista över allt använt material i samtiga av bokens knivar.

TITEL: Den stora KNIVBOKEN
Författare: Mikael Hansen
ISBN: 978-91-7586-655-0
FORMAT: 190x270, inbunden, 191 sidor.
KATEGORI: Knivmakeri
FÖRLAG: Settern
UTGIVNING: april 2015
Rikt illustrerad med färgfoton

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70, fax 0435-804 00
order@settern.se

 

 

2015-02-15

Boknyhet från Settern

Bild på boken "Guide till mina bästa FISKEVATTEN" av Pelle Klippinge

Guide till mina bästa FISKEVATTEN
– Släpps till Sportfiskemässan 20 mars 2015 -

  Oavsett amatör eller expert så drömmer nog de flesta om att fånga ”den store”. Erkänn själv att du gör det mest hela tiden eller åtminstone drömmer dig bort en stund till alla de fantastiska vatten som finns. Kanske lurar den stora just där?

  Den här boken tar med läsaren till några av Pelle Klippinges absoluta toppställen. Här finns förutom trevliga berättelser alla tips som behövs för en lyckad tur.

  Naturligtvis handlar det om favoriter som lax och havsöring men även ”nationalfiskar” som exempelvis gädda och abborre. Några vatten som beskrivs väntar kanske alldeles bakom knuten medan andra kräver apostlahästarna eller flyg. Så sluta dröm, det är dags redan nu att läsa om och planera in nästa destination.

Jag har lagt många kast hela vägen från Påskallavik till Sydamerika och tveklöst fått många favoritplatser när det gäller fiske. Så många att de till och med räcker att dela med sig av. Bra eller hur? Ett urval på inte mindre än tjugotvå stycken finns samlade i den här boken och jag hoppas verkligen innehållet kan locka till besök till några av dessa. En del av de vatten som beskrivs väntar kanske alldeles bakom knuten där du eller kompisen bor. Detta medan andra kräver såväl flyg som guide eller rentav ”dead man´s shoe” för att komma åt. Hur som helst är det kanske just där de blanka, prickiga eller randiga bara väntar på ditt nästa kast?

Pelle Klippinge

TITEL: Guide till mina bästa FISKEVATTEN
Författare: Pelle Klippinge
ISBN: 978-91-7586-653-6
FORMAT: 210x225, inbunden, 160 sidor.
KATEGORI: Fiske
FÖRLAG: Settern
UTGIVNING: mars/april 2015
Rikt illustrerad med färgfoton
(Ca. pris 390:- settern.se)

Pelle Klippinge bor nära Emån i sydöstra Sverige och är en välkänd laxfiskeprofil. Sina hemmavatten har han i Emån, norska Gaula och Orkla, vidare skotska Spey och Dee. Han driver företaget Spey Cast sedan 1988 och är skribent och fotograf i flera nationella och internationella flugfisketidskrifter alltsedan 1976. Vidare trogen styrelsemedlem i Gustaf Ulfsparres Stiftelse.

Beställ boken på settern.se

Bokförlaget Settern, Drakabygget, 286 92 Örkelljunga
Tel 0435-804 70, fax 0435-804 00
order@settern.se

 

Äldre produktnyheter:

 

Välkomna att skicka in era produktnyheter till oss
Vår kontaktinformation

    

Till Flugfiske Magasinets startsida

      

Mina rekommenderade inställningar för den bästa upplevelsen av Rackelhanen
 
Var vänlig att respektera upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis från "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2016

För kommentarer eller frågor angående Flugfiskemagasinet Rackelhanen kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster/redaktör

Mats Sjöstrand

 

 Annonsbar
Sponsorpolicy / Våra sponsorer:

Greys Fishing

Sportfiskemässan i Stockholm/Älvsjö 2018

Annons för www.settern.se

Annons för fiskeflugor.se

Laxfiske på Bårdshaug Herregård, Norge

Intresserad av att annonsera här?
Kontakta oss