Till startsida Rackelhanen Flugfiske Magasin Flugfiske Magasinet Rackelhanen Uppdated
 2006-02-14

English version

Lennart Bergqvist

Flugfiskare, flugbindare, fotograf
och författare
  

  Är kanske Sveriges mest kända flugbindare och bevisar med nedanstående två böcker att han även är en duktig pedagog som gärna delar med sig av sina stora kunskaper i flugbindning. På senare år har han även gjort sig känd som en utmärkt fotograf, vilket man kan se i något av hans fina bildspel som han visar upp runt om i landet

 

  FLUGBINDNING - PÅ MITT SÄTT

  Flugbindning på mästarens sätt. En av de absolut bästa böckerna inom ämnet.
Fotografierna i färg är av superkvalitet. Foto av Johnny Johansson. Lättfattliga bindbeskrivningar i steg-för-steg färgfoto. Alla hemligheter avslöjas. Detta är ett mästerverk i fråga omflugbindningslitteratur. 224 sidor.
Finns ute i handeln sedan 1991 (
Slutsåld)

  LAXFLUGOR - PÅ MITT SÄTT

  Efterföljaren till succeboken Flugbindning På Mitt Sätt. Denna gången delger Lennart oss sitt sätt att binda lax- och havsöringsflugor. Lättfattliga steg-för-steg bilder i färg på varje bindmoment i tillskapandet av klassiska laxflugor och även moderna hårvingeflugor. Material och verktygsbiten redogörs mycket grundligt. Fotografierna av proffset Johnny Johansson bidrar starkt till att göra denna boken till en lika stor succe som den förra.  284 sidor.
Finns ute i handeln sedan 1996.

 

2017 utsågs Lennart Bergqvist till mottagare av 2017 års Smedmanpris som erkänsla för framstående arbete för flugfisket i Sverige och internationellt.

Juryns motivering:
"Smedmanpriset 2017 tilldelas publicisten och författaren Lennart Bergkvist i Arvika som erkänsla för hans framstående och omfattande verksamhet där han på ett kunnigt, upplysande och engagerande sätt har haft och har en mycket stor och betydelsefull roll för insikt, förståelse och innehåll i flugfiskets grundläggande kunskaper, förutsättningar, metodik och utövning. Hans pedagogik, inte minst inom flugbindningen som konstart, har lett till förståelse och kunskap bland tusentals flugfiskare om entomologins mysterier och fascinerande värld över till flugmönstrens fiskbarhet till glädje för flugfiskets egentliga mening."

  


  

Tillbaka till litteratur huvudsida

 

För att få den bästa upplevelsen av Magasinet gäller det att du har rätt inställningar.
Här är mina rekommenderade inställningar

Var vänlig och respektera lagen om upphovsmannarätten. Kopiering eller annan mångfaldigande av innehållet helt eller delvis av denna och alla andra sidorna i "Flugfiskemagasinet Rackelhanen" är ej tillåtet.

© Mats Sjöstrand 2006

Om du har några kommentarer eller frågor angående Flugfiskemagasinet Rackelhanen så kontakta gärna mig.

Hälsningar
Webmaster/redaktör

Mats Sjöstrand